چاپ افست چیست ؟

  • چاپ افست چیست ؟

چاپ سیماب

چاپ افست «Offset »

در باره چاپ افست چه می دانید؟
روش افست یکی از کارآمدترین روشهای چاپ مجلات است.زینکهای لیتوگرافی عمدتاً ورقه های نازک و قابل انعطاف آلومینیومی هستند که به راحتی قوس برداشته ،خم می شوند .بنابراین می توان آنها را برروی سیلندر ماشین چاپ بست.

زمانی که زینک بر روی سیلندر مخصوص خود در ماشین چاپ نصب شد استوانه ای را تشکیل می دهد که نوردهای آب و مرکب به راحتی می توانند به سطح آن برسند.

هنگام انجام چاپ به روش افست بر خلاف دیگر روشها نیازی نیست که زینک با کاغذ تماس پیدا کند .مطالب مرکب خورده از روی زینک به سیلندر دیگری منتقل می شود که با لایه ای از جنس لاستیک پوشیده شده است و به آن سیلندر لاستیک می گویند.

سیلندر سوم هم که در کنار سیلندر لاستیک قرار گرفته است و کاغذ را با پنجه های خود می گیرد سیلندر چاپ نام دارد.در این وضعیت ،تصویر و مطالب مرکب خورده از سیلندر لاستیک به روی کاغذ منتقل می شوند.فشار بین سیلندر لاستیک و سیلندر چاپ ،فرایند چاپ را عملی می سازند .

این روش چاپ،به نام افست یعنی برگردانده شده معروف است ،زیرا هنگام انتقال مرکب از زینک به لاستیک ،مرکب ناخوانا،یا اصطلاحاً Offset می شوند و سپس بار دیگر هنگام انتقال از لاستیک به مطالب خوانا شده و همچنین از برخورد رطوبت آب با کاغذ جلوگیری می شوند زیرا اگر به سطح کاغذ آب برسد باعث کش آمدن آن خواهد شد.امروزه کم و بیش همه سیستم چاپ لیتوگرافی به صورت افست انجام می شود و اکثر چاپچی ها هنگامی که از چاپ بحث می کنند به طور خلاصه منظورشان افست است .بعضی از ماشین ها قادرند چند رنگ را برروی کاغذ که فقط چند بار وارد ماشین چاپ می شوند چاپ کنند.

انجام چنین کاری به دلیل داشتن سیلندر زینک و سیلندر لاستیک جداگانه برای هررنگ میسر می شود و البته داشتن سیستم مرکب دان و سیستم مرطوب کننده نیز برای هر رنگ لازم است .درماشینهای چند رنگ ،کاغذ به طور مکانیکی از یک واحد چاپ به واحد دیگر چاپ منتقل می شود هرواحد چاپ یک رنگ کار را در خود دارد و با گذشتن کاغذ از زیر هر سیلندر لاستیک،یک رنگ بر روی آن چاپ می شود.این کار در سرعت بخشیدن به روند تولید مجلاتی که دارای تصاویر رنگی هستند کمک بسیاری می کند.

همچنین در روش افست می توان از ماشینهایی استفاده کرد که همزمان پشت و روی کاغذ را چاپ می کنند. این نوع نیز در چاپ مجله ،کتاب و روزنامه پرتیتراژ به کار می رود.
می توان این عمل را چهار مرتبه در ماشین های یک واحد چاپ تک رنگ در مورد هر رنگی انجام داد و به راحتی کارهای چاپ رنگ را نیز با ماشینهای تک رنگ به چاپ رساند.با توجه به اینکه سیلندرها پیوسته در چرخش اند می توان از آنها برای چاپ کاغذ رول پیوسته به جای برگ های مجزای کاغذ (کاغذ برگ برگ)استفاده کرد.این به میزان چشم گیری در سرعت بخشیدن به روند تولید تأثیر دارد.

ماشین هایی که هر دو روی کاغذ را چاپ می کنند و همزمان «تا» نموده «قطع شده» تحویل می دهندپرفکتور«Perfecto» (چاپ کامل)و آنهایی که بر روی کاغذ رول فقط چاپ می کنند وب Web-Fed (چاپ رول)نام دارند.هنگامی که چاپ کتابی با ماشین چاپ شیت به پایان رسید ، از ماشین تا کن برای تاکردن فرم های چاپ شده استفاده می کنند . نام های دیگر چاپ افست را،لیتوگرافی یا چاپ سنگی یا سنگ نگاری یا چاپ همسطح یا چاپ صاف گویند.
امروزه روش دیجیتالی سریع ترین راه را برای تبدیل داده های دیجیتالی به مطالب چاپی میسر ساخته است چنان که به مراحل میانی مثل ظهور فیلم ،ساخت زینک و چاپ نیازی نیست.امروزه سیستم های چاپ دیجیتال و ماشین های چاپ آن با تصویربرداری مستقیم و با فناوری های غیرضربه ای به واقعیت پیوسته اند.

 

شکل ظاهری رابط چاپ : مسطح
تعریف:
چاپ افست یکی از پر رونق ترین و فراوانترین چاپ هاست. شاید یکی
از دلایل آن چاپ روی کاغذ با کیفیت بسیار عالی و در تیراژهای نسبتا پایین است. البته در چاپ سیلک اسکرین تیراژهای پایین تر از چاپ افست معمول و متداول تر است و حتی از نظر صرفه اقتصادی مناسبتر اما اگر جنبه کیفیت چاپ را نیز در نظر داشته باشیم، چاپ افست مناسب ترین است.

گاهی چاپ افست را به دلیل عدم برجستگی یا فرورفتگی در رابط چاپ (زینک) چاپ مسطح نیز می نامند.
مراحل کار:
طراحی نخستین مرحله شروع به کار در هر پروژه چاپی است و بعد از آن نوبت به کامپیوتر و اجرا در آن می رسد.

بعد از این مرحله کار بر روی CD به لیتوگرافی سپرده می شود.
در این مرحله توسط دستگاه ایمیج ستر Image Setter از کار خروجی گرفته می شود. در کار های چهار رنگ چهار فیلم که نشان دهنده رنگهای سایان (آبی) C ماژنتا (قرمز) M زرد Y مشکی K می باشد به دست می آید (CMYK) . { دستگاه ایمج ستر شبیه به چاپگر است با این تفاوت تغذیه آن به جای کاغذ فیلم است.}

فیلم های هر رنگ به صورت مجزا در دستگاهی به نام قید کپی قرار می گیرد و پس از عمل نوردهی نقش فیلم بر روی زینک می افتد به دنبال آن ظهور زینک انجام می شود بدین ترتیب چهار زینک از هر رنگ تهیه می شود.

در سیستم های پیشرفته تر کپی زینک حذف شده است و با به کار گیری دستگاهی به نام پلیت ستر Plate Setter از فایل طرح مورد نظر مستقیما زینک یا پلیت تهیه می شود.

گاهی اوقات زینک ها را به زینک سوزانی می فرستند تا با سوزاندن زینک ها تیراژ آن بالا رود. زینک ها به طور معمول تا تیراژ ۵۰۰۰۰ عدد را به خوبی چاپ می کنند. بنابراین زینک ها از لیتو گرافی به چاپ خانه فرستاده می شوند.

در این مرحله زینک هر رنگ به برج مربوط به آن رنگ در ماشین چاپ وصل می شود و در هر برج مرکب مورد نظر ریخته می شود. کاغذ از یک طرف وارد ماشین چاپ شده و پس از عبور از هر برج نقشهای مربوط به رنگ آن برج را با همان رنگ به خود می گیرد.

ماشین چاپ به طور کلی از غلطکهای متعدد تشکیل شده است که مرکب را یکنواخت کرده و نهایتا به زینک می رساند. زینک ابتدا به وسیله غلطکی مرطوب می شود و در واقع قسمتهایی که نقش ندارند مرطوب شده و قسمتهای نقش دار رطوبت نمی گیرد.

مرکب توسط غلطک دیگری بر روی زینک مالیده می شود و چون مرکب چرب است روی قسمتهای مرطوب که نقش ندارد نمی نشیند. به دنبال آن نقش از روی زینک به روی لاستیک چاپ می افتد و بعد از آن به کاغذ منتقل می شود.

 

مواد قابل چاپ :
* روش افست آب الکل : کاغذ ، مقوا ، کاغذ پشت چسبدار
* افست خشک : کاغذ ، مقوا ، CD ، فلز به شکل ورق
*نوع افست رول : کاغذ و مقوای رول

 

 

رنگ چاپ سیلک

رنگ چاپ سیلک

ما رنگ برای فروش نداریم دراینجا فقط مطلب آموزشی قرار داده ایم

انواع رنگ برای چاپ سیلک اسکرین :

1- رنگ روغنی آلکیدی که بیشتر برای کارهای ساختمانی استفاده میشود و به خاطر ماندگاری زیاد و هوا خشک بودنش در چاپ سیلک خیلی پر کاربرد است .

از مزایای این رنگ این است که در کارهای ریز مناسب است و طرح های ریز را بدون مشکل خشک شدن در شابلون میتوان چاپ نمود .

دیر خشک شدن ایراد اصلی این رنگ هست .

حتما باید قفسه خشکن داشته باشید و کار چاپ شده را در آن بچینید تا بعد از ساعاتی خشک شود .

حلال این نوع رنگ بنزین و نفت و تینر روغنی میباشد.

———————————————————————————————————————————————————————–

 2- رنگ پلی اتیلن که خیلی مصرف نمیشود ولی رنگی با پوشش بالا و کیفیتی خوب است و نسبت به رنگ روغنی پوشش بیشتری دارد و زود تر خشک میشود .حلال این نوع رنگ بنزین و نفت و تینر روغنی و ریتاردر میباشد.

———————————————————————————————————————————————

3-  رنگ پی وی سی که خیلی کاربرد دارد . مزایای این رنگ پوشش مناسب آن است و به خاطر اینکه خیلی سریع خشک میشود کاربرد آن خیلی زیاد است .

البته این رنگ چون سریع خشک میشود برای طرح های ریز خیلی چاپ را سخت میکند ولی برای رفع این مشکل میتوان از رنگهای خارجی مثل دیو ترکیه ای استفاده کرد که قیمت نسبتا بالاتری دارد ولی چون زمان خشک شدن آن بالاتر است برای چاپ طرح های ریز خیلی بهتر میباشد.حلال این نوع رنگ ریتاردر میباشد.این سه نوع رنگ خیلی در کار چاپ سیلک اسکرین مصرف دارد البته چاپچی های محترم ابتدا باید بدانند روی چه چیزی میخواهند چاپ بگیرند تا رنگ به خوبی روی آن بنشیند و پس از چاپ رنگ از روی کار پاک نشود.

———————————————————————————————————————————————————————–

4- رنگ پلاستیزول در گذشته برای چاپ عکس برگردون استفاده میشد .

به صورتی که طرح رو برعکس روی کاغذ روغن مخصوص چاپ می کردن و در آخر رنگ بدون جوهر تمپلات میکردن روی کل طرح و با اتو یا پرس حرارتی روی لباس برمی گردوندن. حالا دوستان مستقیم روی پارچه چاپ میکنن .

کار با رنگ زول بسیار راحت تر از همه رنگهاست چون توی شابلون خشک نمیشه فقط باید یا سشوار صنعتی یا تونل هوای داغ یا سیستمی درست کنید که حرارت مستقیم وزیادی به رنگ چاپ شده برسونه تا خشک بشه.

———————————————————————————————————————————————————————–

5- رنگهای پایه آب مخصوص چاپ پارچه هست که رنگ اورینت ، پلاستیک ، پیکنمت ، پفکی بیشترین مصرف رو دارند.


به گروه مشاوره چاپ سیلک ایران ویژه تبادل اطلاعات و تجارب کاری بپیوندید
اینجا کلیک کنید 

https://t.me/joinchat/SWxuqieb0sfduy5Ahttps://t.me/chapesilck


رنگ چاپ سیلک یکی از انواع رنگ‌های چاپ است که در فرآیند چاپ سیلک‌اسکرین (Silk Screen Printing) استفاده می‌شود. این فرآیند چاپ یک روش چاپ پویا است که از آن در چاپ روی سطوح مختلف مانند پوشاک، تراکت، پوستر، تیشرت، و سایر محصولات گرافیکی استفاده می‌شود.

رنگ‌های چاپ سیلک ممکن است به صورت آبی یا حلال (مذاب) باشند و انواع مختلفی داشته باشند که به نوع محصول و خواسته‌های چاپکاری بستگی دارد. رنگ‌های سیلک معمولاً دارای ویژگی‌های زیر هستند:

آبی یا حلال:

رنگ‌های آبی (آبی پاشنه) یا حلال (مذاب) وابسته به نوع محصول و ترکیب شیمیایی آنها می‌توانند استفاده شوند.

پیگمنتی یا آبکاری:

رنگ‌های سیلک ممکن است پیگمنتی (که به صورت ذرات رنگ جامد هستند) یا آبکاری (که در آب محلول می‌شوند) باشند.

لوسانت:

برخی از رنگ‌های چاپ سیلک از نوع لوسانت هستند که به معنای دارا بودن براقیت و لطافت است.

پایداری و ماندگاری:

رنگ‌های چاپ سیلک باید دارای پایداری و ماندگاری بالا باشند.

بعد از چاپ بر روی محصول مدت زمان طولانی حالت خود را حفظ کنند.

توجه داشته باشید که انتخاب رنگ چاپ سیلک بستگی به نوع سطح چاپ، نوع محصول، استفاده نهایی، و سلیقه چاپکاری دارد.

باید با توجه به محدودیت‌ها و توانایی‌های فرآیند چاپ سیلک در نظر گرفته شود.

استاندارهای بارکد

با توجه به كاربردهای متفاوتاستانداردهای بارکد ، سيستمهای توليد باركد بسياری وجود دارند که بر اساس الگوهای متفاوت، روش رمزنگاری و توليد کد در آنها با هم تفاوت دارد.

بعنوان مثال   درسيستم خرده فروشی اروپايی از استاندارهایEAN  استفاده می شود .

از معروفترين استانداردهای باركد می توان از :

EAN13 -EAN 8 – 2 OF 5 Chkd Mode  – Coda Bar – Code 128 – code 39 – UPC  و  Interleaved 2 of 5

نام برد.

استاندارهای بارکد

استاندارد 39


اين استاندارد، استانداردی صنعتی ميباشد كه در خط توليد و جهت سيستمهای اطلاعاتی داخلی يك شركت مورد استفاده قرار ميگيرد.

كاراكترهای قابل استفاده در اين استاندارد عبارتند از :

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

A B C D E F G H I G K L M N O P Q R S T U V W Y Z

+  –  /  $  %  .  *

خط فاصله يا Space

در ابتدا و انتهای باركد علامت ستاره درج می گردد و ممكن است در بعضی از باركدخوانها به عنوان يك كاراكتر مستقل قابل خواندن نباشد. اين استاندارد محدوديتی از نظر طول ندارد و می توان هر كدی با هر رقم داشته باشيد. از نظر فنی،دارای دانسيته ( حجم ذخيره ســازی اطلاعات به پهنای باركد )  پائين است اما به خوبی خوانده می شود.جهت جلوگيری از بروزخطا در زمان خواندن، اطلاعات توسط باركدخوان، در زمان نوشتن وخواندن اطلاعات از رقم كنترلی استفاده می گردد.اين رقم ،كنترلی، آخرين رقم در يك كد است كه بصورت رقم اضافی نوشته می شود


استاندارهای بارکد

استاندارد EAN13


استانداردی است كه توسط موسسه EAN ( European Article Numbering )  تدوين گرديده است . اين استاندارد برای كد ملی و اقلام صادراتی استفاده می شود و در آن فقط می توان از اعداد استفاده نمود.

تعداد ارقام ارائه شده به اين استانداردبايد 12 رقم باشد كه يك رقم كنترلی به آن اضافه می گردد.

ارقام تشكيل دهنده باركد در اين استاندارد دارای معنای زير می باشند :

يك تا سه رقم اول نشان دهنده كد كشور (‌ بعنوان مثال 0 برای آمريكا و 626 برای ايران ) ، پنج رقم بعدی کد سازنده کالا و چهار رقم نهايی برای كد توليد يا كد سريال توليد است.

از نظر دانسيته اين استاندارد بسيار خوب است.


استاندارد 2of5


اين استاندارد نيز صنعتی است و از نظر دامنه اطلاعات قابل كدكردن از استاندارد39   ضعيفتر است زيرا فقط اعداد را می پذيرد.

از نقطه نظر فنی دارای دانسيته فشرده تر از استاندارد 39  است و می توان اطلاعات طويل را با اين استاندارد كد كرد.

تعداد ارقام در زمان استفاده از اين استاندارد بايد زوج باشد در غير اينصورت نرم افزار بطور خودكار با افزودن عدد صفـر به انتهای ارقام ، تعداد ارقام را به زوج تبديل می نمايد.

برای جلـوگيری از بروز خطا از رقم كنترلی استفاده می شود.

رقم كنترلی بطور خودكار حساب شده و بصورت آخرين رقم دركد درج می گردد.


استاندارد 128


استاندارد كنونی از جمله پيشرفته ترين استانداردهای صنعتی باركد در دنيا می باشد.

قابليت كد كردن تمامی حروف و اعداد را دارد و مانند استانداردهای   39   و  2 of 5  می تواند طول نامحدود داشته باشد.

بطور پيش فرض يك كاراكتر كنترلی اختصاص ميدهد، از اينرو ميتوان در مورد صحت اطلاعات خوانده شده اطمينان داشت.

برای سفارش از لینک زیر استفاده کنید 

اینجا کلیک کنید 

بارکد چیست ؟

بارکد چیست ؟

بارکد کیو آر

بارکد چیست ؟: بارکد (Barcode) یک نوع کد یک بعدی یا دو بعدی است که بر روی محصولات، بسته‌بندی‌ها، مدارک، و سایر اشیاء به منظور شناسایی سریع و دقیق اطلاعات نشان داده می‌شود. این کدها شامل ترتیبی از خطوط و فضاهای سیاه و سفید هستند که توسط دستگاه‌های خواننده بارکد (Barcode Scanner) قابل خوانش هستند.

انواع اصلی بارکد به دو دسته یک بعدی و دو بعدی تقسیم می‌شوند:

  1. بارکد یک بعدی:

    بارکد یک بعدی شامل خطوط متوالی عریض و باریک است که اطلاعات را در یک بعد نشان می‌دهد. بارکدهای معروفی مانند UPC (Universal Product Code) و EAN (European Article Number) در این دسته قرار می‌گیرند.

  2. بارکد دو بعدی:

بارکد دو بعدی دارای ساختار گرافیکی پیچیده‌تری است و اطلاعات را در دو بعد نمایش می‌دهد. بارکدهای دو بعدی معروف شامل QR Code (Quick Response Code) و Data Matrix هستند.

کاربردهای بارکد به شمارهای زیادی شامل موارد زیر می‌پردازد:

خدمات خرده‌فروشی:

برای سرعت بخشیدن به فرآیند تسویه خرده‌فروشی و اطلاعات صحیح فاکتورها.

صنعت و تولید:

برای ردیابی مواد، محصولات، و فرآیندهای تولید.

حمل و نقل:

برای شناسایی و ردیابی بسته‌ها و وسایل حمل و نقل.

خدمات پستی:

برای شناسایی و مدیریت ارسالی‌ها.

پزشکی:

برای ایجاد برچسب‌های بیمارستانی و شناسایی داروها.

ترفندهای تبلیغاتی:

برای ایجاد کدهای QR در تبلیغات به منظور اتصال سریع به اطلاعات آنلاین.

با استفاده از بارکدها، امکان شناسایی سریع و بدون خطا اطلاعات فراهم می‌شود که این امر به بهبود کارایی و دقت در فرآیندها کمک می‌کند.

بارکد چیست ؟

امروزه سيستمهای اطلاعاتی كامپيوتری سهم بسزايي دركارايي امور تجاری و كنترلی دارند. لذا برای حصول اين كارايی ضروری است كه اطلاعاتی كه به كامپيوترها وارد می شوند ، دقيق و بهنگام بوده و در ضمن ، گردآوری آنها نيز هزينه زيادی دربر نداشته باشد .

درميان انواع سيستمهای شناسايی خودكار ، تكنولوژی باركد جزء ساده ترين ها است.

اين سيستم به صورت تجهيزات جانبی كامپيوترهای شخصی كه امروزه در واحدهای صنعتی ، تجاری و اداری كشور جايگاه مهمی يافته اند ، قابل بكارگيری است.

در سالهای اخير ، نوارهای سياه وسفيد ظاهراً همشكلی كه روی بسياری از كالاهای تجاری از قبيل مجلات ، نوشابه ها ، كنسروها، كتابها ، انواع جعبه ها و … چاپ  می شود ، بسياری از نظرها رابه خود جلب كرده است . اين نوارهای سياه وسفيد كه باركد نام دارند ، علائمی هستند كه حاوی اطلاعاتی در مورد کالا ها می باشند.

برای رمزگشايی اين علائم بايد از دستگاهی به نام اسكنر باركد استفاده نمود كه بارکد را بصورت نوری می خواند و به كامپيوتر متصل به آن منتقل می كند. اسكنر باركد از خود نوری می تاباند كه پس از برخورد با نوارهای سياه وسفيد باركد ، دوباره به دستگاه بازباتانده می شود.

جاهايی كه سياه است نور را كمتر و جاهایی كه سفيد است ، نور را بيشتر بازمی تابانند و در نتيجه اسكنر می تواند  تغييرات و  در حقيقت پهنای نوارها را  تشخيص دهد. اين نوارها بسته به ضخامتشان و فاصله شان از هم ، اطلاعات مختلفی را در بردارند ( ارتفاع خطوط ، اطلاعاتی را بيان نمی كند ) .

 

معمولا ، اطلاعات مربوط به محصولات بصورت فايلهايي در حافظه كامپيوتر ذخيره می شوند كه برای دستيابی به آنها بايد از كد مربوطه استفاده كرد.

بعنوان مثال در هر فروشگاه فروشنده ، كامپيوتــری در دسترس دارد كه با استفاده ازآن و اسكنر متصل به آن ، باركد موجود در روی كالا را می خواند. با اين عمل، كامپيوتر يك كد دريافت می كند و در حافظه به جستجوی اطلاعات مربوط به آن می پردازد. پس از يافتن اطلاعات متعلق به كالا ، آنها در صفحه نمايش كامپيوتر نمايان ساخته و قيمت كالا را اعلام می نمايد در ضمن همزمان با فروش هركالا، يك واحد از تعداد كالاهای موجود در فروشگاه كسر می گردد. بدين ترتيب مدير فروشگاه درهرلحظه می تواند دريابد كه چه تعداد از يك كالای خاص در فروشگاه  وانبار وجود دارد. لازم به ذكراست كه فروشنده می تواند هر زمان كه خواست قيمت را تغيير دهد.

بارکد چیست

ساختار باركد در استاندارد 128

كد 128 امكان كد گذاري همه ی 128 حرف مربوط به مجموعه كاراكترهاي كد اسكي را ارائه مي كند. اين كد با استفاده از خطوط و فضاهاي خالي با 4 پهناي مختلف ، به بيشترين فشردگي ممكن سمبل ها نسبت به روش هاي قديمي تر خود كه از خطوط و فضاهاي خالي با 2 ضخامت مختلف استفاده مي كردند ، رسيده است

كد 128 ممكن است به صورت دو طرفه (از هر دو جهت ) اسكن شود و محدوديتي هم براي تعداد كاراكترها در هر باركد وجود ندارد. هر چند ممكن است طول باركد با توجه به نوع اسكنر مورد استفاده و يا مكان مورد نظر براي چاپ باركد محدود شود . اما اين روش محدوديتي براي طول باركد ايجاد شده ندارد.

كد 128 سه مجموعه كاراكتري متفاوت دارد كه در جدول مشخصات باركد به نام هاي Code Set a و Code Set B و Code Set C مشخص شده است .هر كدام از اين سه مجموعه كد مي تواند با كاراكتر شروع مربوط به خودش مورد انتخاب واقع شود. كاراكتر خاص `shift` در هر مجموعه به شما امكان مي دهد تا بتوانيد در بين يك كد ست از كد ست هاي ديگر هم استفاده كنيد با اين توصيف امكان استفاده ازچند كد ست در يك بار كد وجود دارد. با استفاده از اين روش طول باركد چاپ شده مي تواند به كمترين حد ممكن خود برسد.

در صورتي كه داده ها فقط شامل اعداد باشد استفاده از مجموعه كد C باعث مي شود تا طول باركد چاپ شده به كمترين حد ممكن تقليل پيدا كند .

البته بايد اين نكته را در نظر داشته باشيد كه براي استفاده از Code Set C بايستي تعداد ارقام رشته اي كه مي خواهيد باركد آن را چاپ كنيد زوج بوده و حداقل 4 رقم و يا بيشتر طول داشته باشد.

هر كدام از مجموعه كدهاي a,B,C يك يا چند كاراكتر براي توابع خاص رزرو كرده اند

از ويژگي هاي كد 128 استفاده از رقم كنترل براي بررسي صحت باركد خوانده شده توسط دستگاه اسكنر باركد مي باشد.

 

ساختار باركد 128 به صورت زير است

  • يك فضاي يكنواخت و يا خالي در سمت چپ خطوط باركد
  • كاراكتر شروع
  • تعداد نامحدودي از داده ها
  • رقم كنترل صحت
  • كاراكتر خاتمه
  • يك فضاي يكنواخت و يا خالي در سمت راست خطوط باركد
  • پهناي فضاي يكنواخت و يا خالي حداقل بايد 10 برابر پهناي نازكترين خط / نازكترين فاصله خالي در باركد باشد.
  • هر كاراكتر در باركد 128 تركيبي از 3 خط و 3 فاصله است .
  • (كاراكتر خاتمه داراي 4 خط و 3 فاصله مي باشد ) .
  • هر خط / فاصله خالي مي تواند يكي از 4 واحد پهناي مختلف را داشته باشد .
  • نازكترين خط / فاصله خالي بايد يك چهارم پهن ترين خط/ فاصله خالي باشد.
  • جدول مشخصات باركد پهناي خط/ فاصله خالي براي همه مجموعه كاراكترهاي مربوط به كد 128 را نشان مي دهد.
  • دقت كنيد كه مجموع پهناي خطوط در هر يك از كاراكتر ها عددي زوج و مجموع فواصل خالي براي هر كدام از كاراكترها عددي فرد است.
  • اولين ستون در جدول با عنوان « value » حاوي عددي است كه براي محاسبه رقم كنترل بكار مي رود